Pažitka
Název:

Květákový quiche


Květákový quiche


Ingredience:
Ingredience:
menší květák rozebraný na malé růžičky1 ks
chlazené listové těsto1 balení
zakysaná smetana1 kelímek
čerstvý baby špenát2 hrsti
cherry rajčátka100 g
tvrdý sýr150 g
dijonská hořčice1 - 2 lžičky
vejce3 ks
čerstvé oregano1 hrst
muškátový oříšek špetka
sůl dle chuti
čerstvě namletý pepř špetka
Postup přípravy:

Milovníci slaných koláčů, těšte se. Pokud máte rádi květák, jste u toho správného receptu a už rozehřívejte troubu.

V misce rozšlehejte 3 vejce, přidejte smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem (stačí ho jen špetka – je velmi aromatický!) a nasekanými lístky oregana.
Květákové růžičky předvařte v osolené vodě asi 2–3 minuty, aby zůstal "al dente". Jakmile květák slijete přes cedník, prolijte ho velmi studenou vodou, díky tomu zůstanou růžičky bělostné a pevné na skus.
Listové těsto vyválejte natenko na velikost koláčové formy. Formu vyložte připraveným těstem a pravidelně na něj rozložte růžičky květáku. Mezi květák rozdělte špenátové listy a na půlky rozkrájená cherry rajčátka. Celý quiche poté zalijte připraveným krémem a zasypte nastrouhaným sýrem.
Připravený quiche dejte do předehřáté trouby na 180°C a pečte 30–40 minut. Podávejte ho ještě teplý, ale skvěle si na něm pochutnáte i druhý den zastudena.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno