Ingredience: | |
lasagne | 1 balení |
mleté maso | 500 g |
kysané zelí | 500 g |
bujon | 2 dcl |
smetana ke šlehání | 200 g |
zakysaná smetana | 200 g |
domácí kečup | 6 lžic |
cibule | 2 ks |
česnek | 2 stroužky |
strouhaný eidam | 200 g |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
vegeta bez glutamátu | špetka |
mletý kmín | špetka |
voda | 1 dcl |
Zkuste si netradiční lasagne, které vaše dítko slupne, jako malinu. Jednoduché, rychlé a chutné.
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme bujonem a dusíme 10 minut. Ve druhé pánvi si orestujeme cibuli, česnek, přidáme maso, sůl, pepř, drcený kmín, kečup (použila jsem domácí), zalijeme vodou a dusíme také 10 minut. Po 10 minutách k zelí přidáme obě smetany a promícháme. Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme vrstvu lasagní, vrstvu zelí, vrstvu masa a rozetřeme. Pokračujeme další vrstvou lasagní a celý postup opakujeme, až je pekáček plný(já jsem měla 4 vrstvy). Nakonec posypeme sýrem a dáme zapéct na 180°C na 30 minut.
Podrobné info: