Pažitka
Název:

Ledové Ghítelky


Ledové Ghítelky


Ingredience:
Ingredience:
čokoláda na vaření Vivany 70% kakaa1/2 ks
Ghítela4 lžíce
mandlové mléko100 ml
Postup přípravy:

Také se vám někdy stane, že připravíte více polevy, než jste potřebovali? Tak mně se to tentokrát povedlo a jsem za to strašně ráda. Objevila jsem zase něco pekelně dobrého. A rozhodně se k tomuto receptu vrátím, jestli mi zbude zase na pralinky, uvidíme, ale každopádně to bude pekelně dobrý krém na dortík.

Jelikož se jedná o recept ze zbytků, tak dám původní množství, které jsem použila na celou bábovku, pokud chcete pralinek méně, připravte z poloviční porce. Já jich měla přibližně 48 a to jsem většinu použila na polevu bábovky.
Pokud bych připravovala příště samotné pralinky, nepřidávala bych již rostlinné mléko, které jsem přidala při přípravě polevy na bábovku. To bych zde vynechala, ale pokud chcete luxusní krém na dort, tak tento postup ponechte. Pro přípravu pevnější verze pralinek doporučuji vynechat rostlinné mléko nebo přidat navíc kokosový olej, přibližně 50 ml. A nyní k samotné přípravě. Čokoládu na vaření společně s Ghítelou rozpustíme ve vodní lázni, přidáme mandlové mléko, (případně vynecháme a nahradíme kokosovým olejem) zamícháme, nalijeme do formiček, já použila formu od Tescomy na mini oříšky. Vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout. Mnou připravené ledové Ghítelky byly po vyndání z mrazáku k okamžité konzumaci. Po několika desítkách minut strávených při pokojové teplotě začaly povolovat, takže pokud je chcete konzumovat v mnou připravené podobě rozhodně z mrazáku rovnou do úst nebo přidat zmíněný kokosový olej.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno