Pažitka
Název:

Lehce pikantní kuřecí játra


Lehce pikantní kuřecí játra


Ingredience:
Ingredience:
chlazená kuřecí játra500 g
cibule2 ks
česnek2 stroužky
sádlo1 lžíce
sterilovaná červená paprika3 lžíce
anglická slanina100 g
ostrý kečup3 lžíce
cukr špetka
kmín špetka
sůl dle chuti
pepř špetka
kuřecí gelový bujon Knorr1 ks
Postup přípravy:

Pikantní kuřecí játra k hranolkům či rýži, nejsou nikdy špatným tipem na teplou večeři. Dvě decka červeného vína a romantika je za dveřmi.

Játra odblaníme a zbavíme případného tuku a krevních sraženin. Nakrájíme na velikost sousta. Na sádlo vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit. Přidáme na céčka nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme játra, bujon, na plátky pokrájený česnek, kečup a restujeme cca 5 minut. Dolijeme trochou vody a dusíme cca 10 minut. Podle chuti dosolíme. Podáváme např. s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno