Pažitka
Název:

Letní kuře z jednoho pekáčku


Letní kuře z jednoho pekáčku


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí čtvrtky nebo 8 horních stehen4 ks
malé brambory800 g
česnek (neloupaný, rozebraný na stroužky)1 palice
olivový olej4 lžíce
drůbeží vývar200 ml
mletá paprika, klidně i uzená špetka
sůl dle chuti
pepř špetka
citron1 ks
mladá cuketa2 ks
červená chilli paprička dle chuti
bazalkové lístky velká hrst
Postup přípravy:

I kuře lze udělat na letní způsob...například s cuketou....

Troubu předehřejeme na 200°C. Kuřecí maso osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Brambory omyjeme, osušíme, větší překrojíme a osolíme. Do většího pekáče dáme oliváč, rozmístíme maso, brambory a neoloupané stroužky česneku, které jen "popučíme" plochou stranou nože nebo dlaní. Půlkou citronu pokapeme kuře i brambory, druhou půlku překrájíme a přidáme do pekáče. Pečeme cca půl hodiny, pak podlijeme vývarem a průběžně během dalšího pečení podléváme. Můžeme přidat i trochu bílého suchého vína. Cuketu nakrájíme na kostky, chilli papričku, zbavenou semínek, nadrobno. Asi 15 minut před dopečením kuřete vhodíme cuketu a papričku do pekáče. Úplně na závěr přidáme natrhané bazalkové listy. Já si to ještě vylepšila karamelizovanou cibulí: tři velké oloupané cibule jsem nakrájela na osminky, vhodila do woku s kapkou oliváče, sypla trochu třtinového cukru, osolila a zastříkla rýžovým octem. Nechala zkaramelizovat, odpařit ocet ... hotovo

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno