Pažitka
Název:

Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem


Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem


Ingredience:
Salát:
polníček100 g
fenykl1 ks
granátové jablko1/2 ks
cherry rajčátka4 - 6 ks
přepuštěné máslo dle potřeb
krevety10 - 15 ks
bageta1 ks
Marináda na krevety:
šťáva z 1/2 limety dle chuti
olivový olej1 lžíce
česnek1 stroužek
bazalka4 lístky
himalájská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Zálivka:
olivový olej2 lžíce
dijonská hořčice1 lžička
med1 lžička
šťáva z 1/2 limety dle chuti
himalájská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Bylinkové máslo:
máslo30 g
bylinky (bazalka, šalvěj, libeček, estragon, rozmarýn, tymián) dle chuti
himalájská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Když se řekne léto, vybaví se mi lehké letní jídlo v podobě salátu s mořskými plody. Tentokrát jsem pro vás zvolila neobvyklou kombinaci krevet a granátového jablka, které je zásobárnou antioxidantů.

1) Nejprve si připravte bylinkové máslo. Bylinky si nasekejte nadrobno a přidejte do rozpuštěného a osoleného másla. Dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice.
2) Marinádu na krevety si připravte smícháním šťávy z limety, olivového oleje, utřeného česneku, nasekaných lístků bazalky, soli a pepře. Krevety dejte do marinády a nechte chvíli odležet.
3) Mezitím si udělejte zálivku na salát. Smíchejte olivový olej, med, hořčici, šťávu z limety, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
4) Pokrájejte si fenykl a zlehka opečte na přepuštěném másle.
5) Rozpůlenou bagetu si namažte bylinkovým máslem a opečte na grilu.
6) Marinované krevety napíchejte na špejli nebo napichovátka a opečte zprudka na grilu.
7) Polníček smíchejte se zálivkou a naservírujte na talíř. Přidejte fenykl, nakrájená cherry rajčátka a zrníčka granátového jablka. Na salát položte grilované krevety a bagetky.

Na grilování jsem použila Kontaktní gril GR-1875 od značky Fagor. Pokud se chcete inspirovat dalšími recepty ze série Letní vaření s Barčou a Romčou, koukněte na stránky Detox chutně.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno