Salát: | |
polníček | 100 g |
fenykl | 1 ks |
granátové jablko | 1/2 ks |
cherry rajčátka | 4 - 6 ks |
přepuštěné máslo | dle potřeb |
krevety | 10 - 15 ks |
bageta | 1 ks |
Marináda na krevety: | |
šťáva z 1/2 limety | dle chuti |
olivový olej | 1 lžíce |
česnek | 1 stroužek |
bazalka | 4 lístky |
himalájská sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Zálivka: | |
olivový olej | 2 lžíce |
dijonská hořčice | 1 lžička |
med | 1 lžička |
šťáva z 1/2 limety | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Bylinkové máslo: | |
máslo | 30 g |
bylinky (bazalka, šalvěj, libeček, estragon, rozmarýn, tymián) | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti |
Když se řekne léto, vybaví se mi lehké letní jídlo v podobě salátu s mořskými plody. Tentokrát jsem pro vás zvolila neobvyklou kombinaci krevet a granátového jablka, které je zásobárnou antioxidantů.
1) Nejprve si připravte bylinkové máslo. Bylinky si nasekejte nadrobno a přidejte do rozpuštěného a osoleného másla. Dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice.
2) Marinádu na krevety si připravte smícháním šťávy z limety, olivového oleje, utřeného česneku, nasekaných lístků bazalky, soli a pepře. Krevety dejte do marinády a nechte chvíli odležet.
3) Mezitím si udělejte zálivku na salát. Smíchejte olivový olej, med, hořčici, šťávu z limety, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
4) Pokrájejte si fenykl a zlehka opečte na přepuštěném másle.
5) Rozpůlenou bagetu si namažte bylinkovým máslem a opečte na grilu.
6) Marinované krevety napíchejte na špejli nebo napichovátka a opečte zprudka na grilu.
7) Polníček smíchejte se zálivkou a naservírujte na talíř. Přidejte fenykl, nakrájená cherry rajčátka a zrníčka granátového jablka. Na salát položte grilované krevety a bagetky.
Na grilování jsem použila Kontaktní gril GR-1875 od značky Fagor. Pokud se chcete inspirovat dalšími recepty ze série Letní vaření s Barčou a Romčou, koukněte na stránky Detox chutně.
Podrobné info: