Pažitka
Název:

Levandulky


Levandulky


Ingredience:
Ingredience:
hladká špaldová mouka (Lidl - na sušenky)220 g
máslo125 g
kokosový cukr10 g
med30 g
sušená levandule3 - 5 g
Postup přípravy:

Před dávnem nedávnem mi kamarádka v balíčku s domácím vínem poslala i sušenou levanduli a já si jí založila. 
Dnes jsem pořád chodila, co bych slupla, no vlastně už jakou dobu chodím co bych slupla - přijde mi, že od té doby, co mám glukometr kvůli hraniční těhotenské cukrovce, tak mám ty chutě na sladké úplně pekelné a je to vážně mučírna, co si budeme povídat. No a narazila jsem na tu levanduli, takže rozhodnutí bylo jasné.
Koukala jsem po různých receptech ale potřebovala jsem něco jiného, tak jsem si to opět udělala po svém.

Máslo si necháme změknout. Smícháme si nejdříve sypké suroviny, pak přidáme med, máslo a vypracujeme hladké těsto. Dáme na 20-30 minut odpočinout do lednice.
Těsto po vyndání z lednice ještě prohněteme a vyválíme si placku mezi foliemi. Těsto ze špaldové mouky bývá dost křehké, tak s tím počítat.
Vykrajujeme tvary, které přeneseme na plech vypodložený pečícím papírem a pečeme 15 minut na 150°C.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno