Pažitka
Název:

Levandulový sirup


Levandulový sirup


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé květy levandule60 g
voda1 l
citron v bio kvalitě1 ks
cukr krupice800 g
kyselina citronová20 g
Grand Marnier1 lžíce
Postup přípravy:

Neskutečná vůně, jednoduchá a rychlá příprava, to vše je levandulový sirup. Levandule právě krásně kvete, a proto ani vy neváhejte a vyrobte si z ní domácí sirup. Nejen, že tím překvapíte návštěvu, ale v dárkovém balení ho můžete věnovat i jako dárek.

1. Do hrnce si dáme vodu, levandulové květy a na plátky nakrájený citrón. Směs přivedeme k varu a cca 5 minut provaříme. Poté necháme v hrnci vychladnout a 24 hodin louhovat.

2. Druhý den sirup přes jemné plátýnko přecedíme a dáme do hrnce. Přidáme krupicový cukr a kyselinu citrónovou. Sirup zahříváme na nízký stupeň do úplného rozpuštění cukru. Nakonec přidáme na zintenzivnění chuti lžíci Grand Marnier.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno