Pažitka
Název:

Linecký koláč s jahodami


Linecký koláč s jahodami


Ingredience:
Ingredience:
hladká špaldová mouka220 g
celozrnná špaldová mouka200 g
máslo260 g
kokosový cukr100 g
žloutek4 ks
citron1 ks
jahody750 g
vanilkový puding1 ks
kokosový cukr1 lžíce
Postup přípravy:

Sešlo se mi doma větší množství jahod a to si říkalo o koláč. A rodinná rada rozhodla, že se tentokrát upeče klasika.

Z mouky, změklého másla, žloutků, cukru a citrónové kůry (můžete přidat i pár kapek šťávy) vypracujeme těsto, které dáme minimálně na 1 hodinu odležet do lednice. 
Jahody umyjeme, očistíme, pokrájíme na kousky a promícháme s pudingem (popř. s cukrem).
Polovinu těsta rozválíme na placku a vysteleme s ním dno a boky máslem vymazané koláčové formy. Dno propícháme vidličkou a naneseme rovnoměrně jahody. Z druhé poloviny vykrajujeme srdíčka, která klademe na koláč od obvodu ke středu.
Pečeme při 180 stupních 30-35 minut. Necháme zchladnout.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno