Pažitka
Název:

Linguine alla menta (těstoviny s mátou a šafránem)


Linguine alla menta (těstoviny s mátou a šafránem)


Ingredience:
Ingredience:
dlouhé těstoviny typu spaghetti, linguine... dle potřeby
olivový olej200 ml
šafrán2 špetky
máta svazek
nastrouhaný parmazán4 lžíce
Postup přípravy:

Těstoviny s mátou a šafránem - jednoduché a rychlé, šafrán dodá krásnou barvu a máta příjemnou svěžest. Skvělá rychlá večeře. Recept jsem kdysi vyčetla v nějaké knize s italskými recepty, již si přesně nepamatuji.

Olivový olej nalijeme do malého kastrůlku, dáme na mírný plamen a přidáme podrcený šafrán a na větší kousky nasekanou mátu. Necháme probublat a stáhneme z ohně. 

Těstoviny uvaříme al dente tedy "na skus". Promícháme s ochuceným olivovým olejem a podáváme s trochou najemno nastrouhaného parmazánu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Nikola Zvonařová

    zavřít okno