Pažitka
Název:

Lískooříškové muffiny s domácí čokoládou

vegan


Lískooříškové muffiny s domácí čokoládou


Ingredience:
Ingredience:
špaldová hladká mouka1,5 hrnku
tmavýtřtinovýcukr1/2 hrnku
sojová mouka1 lžíce
vinný kamen - případně 1 sáček prášku do pečiva bez fosfátů1 lžíce
rozpuštý kokosový olej1/2 hrnku
sojové či jiné rostlinné mléko1 hrnek
kakao1 lžíce
lískové oříšky hrst (1/2 hrnku)
vanilkový lusk1 ks
Na čokoládu:
ropuštěný kokosový olej1/4 hrnku
kvalitní kakao2 - 3 lžíce
javorový sirup3 - 4 lžíce
Postup přípravy:

Muffiny ze špaldové mouky s domácí čokoládou a javorovým sirupem jsou prostě famózní.

Připravíme si všechny ingredience, lískové oříšky si umeleme tak, že v nich zůstane pár větších kousků a v míse vše smícháme dohromady. Kakaa můžete přidat i více, pokud chcete, aby měly muffiny tmavější barvu. V případě, že je těsto moc tuhé (některé mouky jsou hutnější), přidáme ještě trochu rostlinného mléka. Plníme do košíčků ze tří čtvrtin a pečeme na horký vzduch při 180° asi 20 minut. Mezitím si rozpustíme čtvrt hrnku kokosového oleje a vmícháme kakao. Každé kakao je jiné, takže je dobré ochutnat a pokud je chuť ještě moc olejová, přidáváme kakao, dokud nedocílíme spíše nahořklé chuti. Nakonec smícháme s javorovým sirupem a to už záleží na každém, jak moc sladkou čokoládu chce. Ale nebojte se toho, nakonec bude výsledek dokonalý! Pokud jsou muffiny moc ploché, palcem je shora trošku zmáčkneme a políváme tou výbornou čokoládou. Když to vydržíme, jíme až po vychladnutí. Ale to je spíš sci-fi :)

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Monika Kovačičínová

    zavřít okno