Pažitka
Název:

Lívance s ovocem a medem


Lívance s ovocem a medem


Ingredience:
Ingredience:
vlažné mléko350 ml
polohrubá mouka200 g
vejce2 ks
droždí10 g (1/4 kostky)
cukr30 g
sůl špetka
kokosový olej dle potřeby
nektarinka, hruška, med dle chuti
strouhaný kokos a bílý jogurt na ozdobení
Postup přípravy:

Oficiálně jsem se zamilovala do tohoto receptu na lívance.
Většinou nemám ráda sladké snídaně, ale tohle je výjimka všech výjimek a při každém soustu jsem si povzdechla nad tím, jak skvěle to chutná!

1. Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme cca 15 min bokem odpočívat.

2. Prosátou mouku nasypeme do mísy a k tomu přilijeme vykynutý kvásek.

3. Přidáme vejce, zbytek vlažného mléka a zbytek cukru. Malinko osolíme a mícháme dohladka.

4. Takto vzniklé řídké těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. (Já dávám mísu k topení)

5. Na rozpálenou pánev nebo lívanečník dáme trochu kokosového oleje.

6. Naběračkou na ni naléváme vykynuté těsto a lívance smažíme z obou  dvou stran dozlatova.

Na závěr dle vaší chuti a libosti ochuťte.  

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno