Pažitka
Název:

Lívanečky z červené řepy pro děti od 1 roku

dětská jídla


Lívanečky z červené řepy pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
uvařená červená řepacca 150 g
plnotučné mléko200 ml
hladká špaldová mouka100 g
Bylinkový tvaroh:
vaničkový tvaroh150 g
zakysaná smetana100 g
jarní cibulka hrstka
nasekaná pažitka hrstka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

S červenou řepou mám problém. Možná ho máte taky a možná se i vám uchoval už z dob školních jídelen, kdy se ona červená hmota bez chuti roztékala po talíři s něčím podobně bez chuti a zápachu. Nicméně nikdy se nemá říkat nikdy, a tak se na stará kolena snažím dát jí druhou šanci. Toto je druhé jídlo z řepy a musím říct, že výsledek je rozhodně 2:0 pro řepu.

Řepu nejdříve očistěte a nejlépe v celku uvařte. Záleží na její velikosti, ale může to trvat přibližně třičtvrtě hodiny. Můžete ji také upéct a při pečení si také můžete pomoct alobalem. Uvařenou pak oloupejte, nakrájejte na kostky a v mixeru s přibližně polovinou mléka umixujte do hladka. Poté postupně vmíchtejte i zbylé mléko a mouku. Množství, které jsem uvedla, berte spíše jako orientační - záleží na velikosti a šťavnatosti řepy. Výsledkem by měla být hmota nádherné růžovo-fialové barvy, která konzistencí připomíná hustější palačinkové těsto. Smažte na pánvi s nepřilnavým povrchem, na dobré pánvi to jde i bez tuku. 
 
Smíchejte uvedené ingredience na bylinkový tvaroh a dosolte dle chuti. Navrstvěte na lívanečky a můžete podávat. 

Dětská specifika

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno