Pažitka
Název:

Losos na citrónu, česneku, tymiánu, pečený na Českém Ghíčku s bramborovo- mrkvovo-petrželovou pěnou


Losos na citrónu, česneku, tymiánu, pečený na Českém Ghíčku s bramborovo- mrkvovo-petrželovou pěnou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
citron1/2 ks
čerstvý losos100 g
tymián dle chuti
česnek1/2 stroužku
brambora1 ks
mrkev1 - 2 ks
petržel1/2 ks
himalájská sůl dle chuti
pórek na ozdobení
Postup přípravy:

Losos patří mezi naše oblíbené ryby, které si neodpustíme. Strejda nám jej přivezl na objednávku z Makra. Většinou ho peču na olivovém oleji, protože máslo nemůžeme. Jenže tentokrát bylo vše jinak. Dostal se mi do ruky poklad České Ghíčko a to se prostě nedá s ničím srovnat. Je atestované a bez mléčné bílkoviny a ta chuť ...To je sen.

Lososa si omyjeme, osolíme, pokapeme citrónem a dáme pár snítek čerstvého tymiánu, necháme alespoň 20 minut pod alobalem já nechávam hodinu.

Mezitím si připravíme na páře očištěnou a pokrájenou zeleninu - mrkev, petržel, brambor.Po uvaření rozmixujeme společně s plátkem Českého Ghíčka.

Dáme si rozehřát na pánev České Ghíčko, přidáme na plátky pokrájený česnek, orestujeme, dáme pryč z pánve. Na výpeku z česneku opečeme lososa, peču i s tymiánem cca 10 minut do zlatova. Začínám kůží pak jej otočím. Podáváme s bramborovo, mrkvovo, petrželovou pěnou a ozdobíme pórkem.

Orestovaný česnek jsem malému do jídla nepřidala.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno