Pažitka
Název:

Losos pečený na soli


Losos pečený na soli


Ingredience:
Ingredience:
losos4 steaky
bílý jogurt2 malé kelímky
hrubozrnná mořská sůl1 kg
citronová šťáva dle chuti
pokrájený kopr hrst
cukr dle chuti
bílý pepř dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Krásný podvečer přeji! Tak copak budete mít k večeři? U nás dnes pro změnu "rychlovka" - Losos pečený na soli s koprovým přelivem. Ač to vypadá složitě, nebojte se ničeho a vyzkoušejte, protože je to opravdu jednoduché, rychlé a výborné

Pekáček vysypeme hrubozrnnou solí, lososa na ní položíme kůží dolů a dáme péct do trouby asi na 25-30 minut. 
Přeliv je zcela jednoduchý, smícháme bílý jogurt se špetkou soli, cukru a bílého pepře, zakápneme citrónovou (limetkovou) šťávou a přidáme nakrájený kopr.
Podávat můžeme s uvařeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno