Pažitka
Název:

Lososová polévka s houbami


Lososová polévka s houbami


Ingredience:
Ingredience:
filet z lososa bez kůže300 g
menší pórek1/2 ks
směs zeleniny (mrkev, celer, hrášek...)150 g
sušené houby hrst
zeleninový vývar800 ml
ústřicová nebo rybí omáčka1 lžíce
olivový olej2 lžíce
máslo1 lžíce
petrželová nať hrstka
pažitka hrstka
mořská sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Zajímavá kombinace lososa a hub v jedné polévce....

Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Překrájíme na větší kousky. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej + máslo. Vhodíme lososové kousky a opékáme, dokud se nepřestane losůsek stydět a svoji barvu z růžové nezmění na téměř bílou. Pak přidáme suché houbičky a 3 minutky společně restujeme. Přidáme zeleninu, pórek a zalijeme vývarem. Vaříme 15 až 20 minut, pokud zelenina a houby nezměknou. Můžeme přidat ústřicovou nebo rybí omáčku, ale taky nemusíme. V tom případě doladíme solí a pepřem a hojně zasypeme pažitkou a petrželovou natí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno