Pažitka
Název:

Lososové lívance s koprovým dipem


Lososové lívance s koprovým dipem


Ingredience:
Ingredience:
kvásek2 lžíce (90g)
podmáslí300 ml
špaldová mouka200 g
brambory vařené lisované150 g
chia semínka2 lžíce
vejce2 ks
růžová sůl špetička
uzený losos200 g
zakysaná smetana200 g
čerstvý kopr2 hrsti
citronová šťáva1 lžička
růžová sůl špetka
Postup přípravy:

Už nějakou dobu vlastním žitný kvásek. Sladké kváskové lívance už jsme zkoušeli, a tak jsem chtěla zkusit slanou variantu. Inspirací mi byla i Valentýnská večeře, kde se podávalo něco podobného. Trochu jsem zapátrala v receptech na pečeme.cz a nakonec si upatlala svoje vlastní těsto. 
Než jsem stačila dosmažit obědovou várku, měl v sobě prďolka už 2 kousky.

Všechno, kromě lososa, vajec a soli smícháme dohromady. Mísu s těstíčkem zabalíme do sáčku nebo fólie a dáme do lednice odpočívat přes noc. Druhý den vmícháme rozšlehaná vejce se solí a nadrobno krájeného lososa a necháme hodinu na lince kynout. Smažíme lívance na malém množství oleje nebo ghí. 
Zakysanku ochutíme sekaným koprem, citronovou šťávou a solí a podáváme k lívancům.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno