Pažitka
Název:

Loštický řízek


Loštický řízek


Ingredience:
Ingredience:
olomoucké tvarůžky150 g
mleté vepřové maso (plec)400 g
vejce1 ks
česnek5 stroužků
sůl dle chuti
pepř dle chuti
strouhanka dle potřeby
sušená majoránka1 lžíce
olej na smažení
Trojobal:
hladká mouka dle potřeby
vejce dle potřeby
strouhanka dle potřeby
Příloha:
bramborová kaše dle chuti
kyselé okurky dle chuti
Postup přípravy:

Jestli máte rádi holanďák i syrečky, určitě vám bude chutnat i loštický řízek. Jenom pozor na to, že při smažení se z pánve line typická vůně.

Tvarůžky nastrouhejte na hrubém struhadle, smíchejte s masem, vajíčkem, prolisovaným česnekem, přidejte pepř a lžíci majoránky a osolte. Celou směs dobře promíchejte. Pokud bude příliš řídká, můžete přidat trochu strouhanky.

Vytvarujte karbanátky, Každý karbanátek zlehka obalte hladkou moukou, namočte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte ve strouhance. Trojobal udělejte poctivě, jinak bude sýr při smažení vytékat.

Karbanátky osmažte z každé strany v rozpáleném oleji a podávejte s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno