Pažitka
Název:

Luštěninové karbanátky s kapustou


Luštěninové karbanátky s kapustou


Ingredience:
Ingredience:
kapusta pokrájená nahrubo200 g
uvařené bílé fazole350 g
hraška4 vrchovaté lžíce
česnek4 stroužky
sůl dle chuti
bílý pepř špetka
saturejka dle chuti
drcený kmín špetka
mletá červená paprika špetka
olej3 lžíce
Postup přípravy:

U nás se marodí, nicméně jsem se rozhodla svůj plánovaný souboj s kapustou uskutečnit. Když jsem tuhle krásně zelenou potvůrku uviděla v obchodě, uvědomila jsem si, že můj skoro 18m prcek ji ještě neochutnal (!!!), a tak jsem ji prostě musela koupit. Až doma mi došlo, že kromě klasiky (dušené), jsem ji nikdy jinak nejedla, natož vařila. A že není zrovna mým favoritem mezi zeleninou. Zrodily se tyto karbanátky a Matymu kupodivu tak šmakovalo, že snědl celou porci.

Kapustu vaříme ve vodě (popř. v páře) cca 10-15min, slijeme a zchladíme studenou vodou. Spolu s uvařenými bílými fazolemi pomeleme, směs dochutíme prolisovaným česnekem, okořeníme a zahustíme hraškou. Tvarujeme karbanátky, které buď smažíme na oleji nebo pečeme na pečícím papíru zakapané olejem dozlatova. Podáváme třeba s maštěnými bramborami a salátem z mrkve a jablíčka.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno