Pažitka
Název:

Mandlové kytičky

bezlepkový recept


Mandlové kytičky


Ingredience:
Ingredience (cca 40 kusů):
bezlepková směs Jizerka zelená130 g
povolený tuk (použil jsem rostlinný Prominnea)100 g
třtinový cukr (moučka)40 g
pomixované mandle50 g
moučkový cukr + vanilkový cukr na obalení nebo poprášení
Postup přípravy:

Hledáte-li cukroví, co se vám doslova rozplyne na jazyku, jsou tu pro vás mandlové kytičky. Je to cukroví, které je úžasně křehké a o to více lahodnější. Tyto mandlové kytičky představují další kousek v letošním bezlepkovém cukroví a jsem ráda, že jsem je upekla, protože je příští rok budu určitě péci znova. 

V míse smícháme Jizerku, povolený tuk, třtinový cukr, pomixované mandle a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který uložíme do lednice (ideální je přes noc). Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme pomocí vykrajovátka námi zvolený tvar. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 8 - 9 minut.

Po upečení necháme zchladnout a buď obalujeme ve směsi cukru nebo jen poprášíme a nebo necháme jen tak.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno