Pažitka
Název:

Mandlovo-čoko-hruškový chlebík

cukrfree


Mandlovo-čoko-hruškový chlebík


Ingredience:
Ingredience (na chlebíčkovou formu):
mleté mandle200 g
kypřící prášek1 lžička
vysokoprocentní hořká čokoláda100 g
máslo120 g
vejce4 ks
velká oloupaná hruška1 ks
Postup přípravy:

Venku pěkně sněží, a pokud se půjdete proběhnout sněhem, tak si po příchodu z venku zasloužíte něco dokonalého, čokoládového a bez přidaného cukru, ať nemáte výčitky.

Ve vodní lázni pomalu rozpusťte čokoládu a máslo. 

Hrušku oloupejte a pokrájejte na kostky. 

Do misky dejte pomleté mandle (je na vás, jestli použijete loupané nebo neloupané), kypřidlo, pak přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a promíchejte. 

Pak už jen rozklepněte vejce a vmíchejte do hmoty. 

Formu vystelte pečícím papírem, dejte do formy polovinu těsta a zasypte kousky hrušek. Na hrušky pak navršte druhou polovinu těsta.

Dejte péct do trouby na 170 stupňů 45 minut.

Poté necháme na mřížce vychladnout. Můžete však ochutnat i vlažné.

Dokonalost čokolády, mandlí a teplých hrušek s kopečkem kysané smetany nebo jogurtu je prostě nej.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno