Pažitka
Název:

Mandlovo-lněné bezlepkové housky

Bezlepkový recept


Mandlovo-lněné bezlepkové housky


Ingredience:
Ingredience:
psyllium10 g
vlažná voda150 g
mandlová mouka Adveni Medical50 g
mletá lněná semínka50 g
sůl špetka
jedlá soda špetka
Postup přípravy:

Další houska, tentokrát dle chuti Tomáše. Díky mandlím je trochu sladší, ale v kombinaci s lněnými semínky nepřipomíná sladkou buchtu. Zevnitř křupavá, uvnitř měkká, prostě perfektní houska!

Podobně, jako v receptu na kaštanové housky, připravíme si nejprve gelovou hmotu z psyllia. Psyllium zalijeme vlažnou vodou a necháme, ať se přes noc vytvoří hustá lepkavá hmota. Suché suroviny zamícháme a přidáme k psylliu, důkladně vše zpracujeme. Houskové těsto rozdělíme na čtyři placaté a kulaté housky. Položíme je na plech s pečícím papírem a pečeme 50 minut na 180 stupních na horkovzdušné funkci. Opět platí, že je musíte nechat úplně vychladnout. 
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Beáta Vörösová

    zavřít okno