Pažitka
Název:

Marmeláda z červené cibule


Marmeláda z červené cibule


Ingredience:
Ingredience:
červená cibule nakrájená na klínky2 kg
máslo100 g
olej4 lžíce
hnědý cukr100 g
čerstvý tymián svazek
červené víno500 ml
balsamikový krém Papadimitriou100 ml
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Naprosto dokonalá cibulová marmeláda. Už jsem ji dlouho chtěla vyzkoušet a balsamiková výzva mě k tomu nakopla. Hledala jsem nějaké ověřené recepty a nakonec mi přišel nejlepší ten z apetitu. Kombinace červené cibule, vína a balsamika je skvělá. Tuto sladce navinulou kombinaci doplňuje tymián. Marmeláda je skvělá k vyzrálým sýrům, či si ji můžete vychutnat třeba na nějakém dobrém vegeburgeru.

Ve větším hrnci rozpustíme máslo s olejem. Do hrnce vsypeme cibuli a snížíme plamen. Na mírném plameni asi pět minut necháme cibuli obalit máslem, poté zasypeme cukrem, solí, pepřem a tymiánem. Snížíme plamen na úplné minimum. Průběžně mícháme a takto cibuli dusíme, dokud veškerá šťáva nezmizí a nezkaramelizuje - trvá to cca 45 minut. Přilijeme víno a balsamiko. Promícháme a necháme vařit dalších 30 minut. Horkou marmeládou naplníme sterilizované sklenice a necháme vychladnout. Pokud bychom chtěli marmeládu dále skladovat, je nutné ještě sterilizovat varem. Takto připravená marmeláda bez sterilizace vydrží v lednici dva týdny. Pokud ji ovšem nesníte dříve.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Nikola Zvonařová

    zavřít okno