Pažitka
Název:

Marocká cizrnová polévka


Marocká cizrnová polévka


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej2 lžíce
cibule nasekaná najemno1 ks
mrkev nakrájená na plátky1 ks
česnek4 stroužky
kurkuma1 lžička
červená paprika1/2 lžičky
římský kmín1/2 lžičky
vývar1 l
bobkový list2 ks
opláchnutá cizrna1 plechovka
sekaná rajčata1 plechovka
zelenina (květák, hrášek, kukuřice...) dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Podobné polévky jako je tato marocká zbožnuju se všeho nejvíce. Nejenže krásně voní a zasytí víc než dost, ale navíc i krásně vypadá a chutná snad každému, kdo jí ochutná. A když se k němu podává čerstvý chléb (no dobře, tady by se asi hodil ten klasická naan, ale zas nemůžeme být takoví fanatici) tak je to ta dokonalá večeře. 

Na oleji osmažte cibulku dozlatova, přidejte česnek, mrkev a koření. Zalijte vše kuřecím vývarem a přidejte rajčata, cizrnu a bobkový list. Nechte zhruba 30 minut vařit a pokud chcete přidat zeleninu, tak jí tam přidejte zhruba 15 minut před koncem. Na závěr vyndejte bobkový list a můžete trochu polévky odebrat a rozmixovat, pokud chcete mít polévku hustou. Popřípadě jí rozmixovat celou. Osolte a opepřete jak to máte rádi a podávejte s pečivem. 
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Vacovská

    zavřít okno