Pažitka
Název:

Masový vývar se zeleninou a vaječnými nudlemi

paleo, whole30


Masový vývar se zeleninou a vaječnými nudlemi


Ingredience:
Ingredience:
voda dle potřeby
kuřecí křídla600 g
hovězí kližka300 g
cibule1 ks
česnek2 stroužky
mrkev2 ks
řapíkatý celer i s listy2 stonky
hladkolistá petržel menší svazeček
nové koření5 kuliček
černý pepř10 kuliček
sůl dle chuti
drcený pepř dle chuti
vejce dle potřeby
máslo dle potřeby
Postup přípravy:

Masové vývary mám hodně v oblibě. Často a ráda kombinuji různé druhy masa, nejraději hovězí oháňku, kližku, jehněčí a kuřecí maso. Dlouhým a pomalým varem získá polévka silnou chuť, která spolu se zeleninou chutná báječně. Dnes jsem přidala i vaječné nudle.

Kuřecí i hovězí maso dáme do většího hrnce, přidáme petržel, očištěnou zeleninu, sůl. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu, přičemž sebereme případnou pěnu. Nakonec přidáme koření a necháme asi 4 hodinky lehce probublávat.

Hotový vývar scedíme, maso, mrkev a celer ponecháme.

Každé vajíčko rozšleháme vidličkou, osolíme, opepříme a na másle z obou stran osmažíme. Hotovou omeletku rozkrájíme na proužky.

Polévku podáváme s vařeným masem, zeleninou a vaječnými nudlemi. Dozdobíme petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Martina Khatib

    zavřít okno