Pažitka
Název:

Medová granola


Medová granola


Ingredience:
ovesné vločky6 dl
skořice1 lžička
voda1/2 dl
tekutý med3 lžíce
slunečnicový olej3 lžíce
nasekané lískové oříšky1 a 1/2 dl
slunečnicová semínka1 dl
rozinky1 dl
kokos1 dl
lněné semínko1 lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Domácí granola je vždycky nejlepší, dáte si do ní přesně to, co máte nejraději. Ta moje voní po medu, oříšcích a kokosu. Aneb jak prohlásila moje švédská maminka: "Lepší jsem v životě nejedla".

Troubu předehřejte na 175 stupňů. Lískové oříšky a dýňová semínka vsypte na plech a nechejte v troubě trochu opéct, ale pozor, aby se oříšky nespálily, jsou hotové, když začnou nádherně vonět. Vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.

Smíchejte ovesné vločky, skořici, vodu, med a olej a pořádně promíchejte. Pečte 15- 20 minut a několikrát během pečení promíchejte. Vločky by opět neměly být připálené, jen dozlatova opečené.

Horké vločky promíchejte s oříšky a zbylými ingrediencemi a nechejte vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobce.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Kristina Hrubá

    zavřít okno