Pažitka
Název:

Medová krkovička na pivu


Medová krkovička na pivu


Ingredience:
Ingredience:
krkovice4 plátky
cibule3 ks
med2 lžíce
Teriyaki omáčka2 lžíce
dijonské hořčice2 lžíce
olivový olej50 ml
česnek4 stroužky
domácí kečup2 lžíce
chilli paprička nadrobno1 ks
pivo dl chuti
Postup přípravy:

Taková naložená krkovička na pivu, vás musí chuťově naladit. Hlavně maso "nebijte", jen naložte, zůstane šťavnaté.

Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc. 
Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. 
Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme. 
Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce
Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. 
Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivkem. 
Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme. 
Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno