Pažitka
Název:

Medové řezy s ricottovo-tvarohovým krémem


Medové řezy s ricottovo-tvarohovým krémem


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka500 g
cukr moučka100 g
máslo200 g
med2 lžíce
vejce2 ks
soda2 lžičky
kakao2 lžičky
Ořechová směs:
máslo100 g
med2 lžíce
krystalový cukr50 g
vlašské ořechy150 g
Náplň:
ricotta400 g
polotučný tvaroh250 g
med3 lžíce
Postup přípravy:

Měla jsem už dlouho chuť na medovník, zároveň se mi ale nechtělo trávit moc času jeho přípravou. A tak jsem zvolila tento medový řez s ořechovou krustou, tradiční náplň- buď pudinkovou nebo ze salka jsem nahradila odlehčeným krémem z ricotty takže se rázem stal i zákuskem lehce dietním, ale naprosto výborným.

Máslo si rozpustíme na mírném plameni, přidáme med a cukr. Necháme prochladnout. Vmícháme do mouky, přidáme vejce a sody. Vypracujeme hladké těsto, které si rozdělíme na dvě části. Vyválíme dvě placky zhruba o velikosti 30x25 cm. Položíme na plech vyložený pečícím papírem. Jednu placku hned upečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 5 minut. Na druhou si připravíme ořechovou směs - rozpustíme si máslo, vmícháme cukr, med a nasekané vlašské ořechy. Směs rozetřeme na druhou placku a upečeme. Necháme obě placky zcela vychladnout. Krém si připravíme vyšleháním ricotty s tvarohem a medem. Krémem potřeme první placku a přiklopíme druhou plackou s ořechovou směsí. Necháme uležet v lednici nejlépe do druhého dne. Nakrájíme na obdélníky.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno