Ingredience: | |
velké zralé banány | 3 ks |
tahini | 2 lžíce |
mletá skořice | 2 lžičky |
jemně mleté ovesné vločky s klíčky | 200 g |
sekané kešu | velká hrst |
rozinky | velká hrst |
sekané datle | velká hrst |
růžová sůl | špetička |
Zítra odjíždíme na týdenní dovolenou, a tak je třeba zredukovat zásoby lednice a jiných potravin. Při tomto "úklidu" jsem narazila i na přezrálé banány a to byl impuls, abych se konečně pustila do banánových cookies z časopisu Albert. Jako vždy jsem se neudržela a recept trochu pozměnila, takže sušenky jsou opravdu vytuněné.
Banány oloupeme a rozmixujeme na hladkou kaši, přidáme zbylé suroviny a směs necháme asi 10 minut odpočívat, než se rozpálí trouba.
Poté tvoříme lžičkou hrudky, které klademe na plech s pečícím papírem, a lehce je "zplácneme" do tvaru cookies. Pečeme na 180 stupňů dozlatova zhruba 10-15 minut. Necháme zcela vychladnout.
Sušenky jsou měkké, sladké, bez cukru, vajec, mléka, a pokud použijete pohankové vločky, získáte i bezlepkové mlsání.
Podrobné info: