Pažitka
Název:

Měkké banánové sušenky


Měkké banánové sušenky


Ingredience:
Ingredience:
velké zralé banány3 ks
tahini2 lžíce
mletá skořice2 lžičky
jemně mleté ovesné vločky s klíčky200 g
sekané kešu velká hrst
rozinky velká hrst
sekané datle velká hrst
růžová sůl špetička
Postup přípravy:

Zítra odjíždíme na týdenní dovolenou, a tak je třeba zredukovat zásoby lednice a jiných potravin. Při tomto "úklidu" jsem narazila i na přezrálé banány a to byl impuls, abych se konečně pustila do banánových cookies z časopisu Albert. Jako vždy jsem se neudržela a recept trochu pozměnila, takže sušenky jsou opravdu vytuněné.

Banány oloupeme a rozmixujeme na hladkou kaši, přidáme zbylé suroviny a směs necháme asi 10 minut odpočívat, než se rozpálí trouba. 
Poté tvoříme lžičkou hrudky, které klademe na plech s pečícím papírem, a lehce je "zplácneme" do tvaru cookies. Pečeme na 180 stupňů dozlatova zhruba 10-15 minut. Necháme zcela vychladnout.

Sušenky jsou měkké, sladké, bez cukru, vajec, mléka, a pokud použijete pohankové vločky, získáte i bezlepkové mlsání.

Podrobné info:
Počet porcí35 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno