Pažitka
Název:

Melounové gazpacho


Melounové gazpacho


Ingredience:
Ingredience:
melounová dužina (cca 1/8 melounu)1 hrnek
malá žlutá cuketa1 ks
červená paprika1/2 ks
salátová okurka1/4 ks
červená cibule1/2 ks
česnek1 stroužek
olivový olej2 lžíce
citron - šťáva z něj1/2 ks
lístky bazalky hrst
lístky koriandru hrst
led pár kostek
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
Postup přípravy:

Polévka nemusí být nutně jen teplá. Mám tu pro vás vyloženě jednu letní, kdy je vedro k padnutí. Je to melounové gazpacho, tedy studená zeleninová polévka, která skvěle spojí všechny chutě zeleniny a meloun je tam více než příjemný.

Zeleninu si nakrájíme na menší kousky (trochu od každé zeleniny si dáme stranou na ozdobu před servírováním) a vše dáme do mixéru, přidáme bazalku, koriandr, olivový olej, citrónovou šťávu, osolíme, opepříme a  rozmixujeme. Doporučuji takový mixér, který zvládne i ledové kostky, protože ty přidáme na konec a ještě trochu pomixujeme. Jakmile je vše rozmixováno, ochutnáme a pokud je třeba tak dochutíme solí a pepřem.

Hotové gazpacho podáváme chlazené s kousky zeleniny, která byla v receptu použitá, a zakápnuté ještě trochou olivového oleje.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno