Pažitka
Název:

Meruňkové knedlíky


Meruňkové knedlíky


Ingredience:
Ingredience:
vařené brambory250 g
hrubá mouka220 g
tučný tvaroh250 g
povolené máslo30 g
žloutky2 ks
sůl špetka
vypeckované meruňky12 ks
K podávání:
tvaroh250 g
bílý jogurt100 g
moučkový cukr2 lžíce
Grand Marnier2 lžíce
vanilkový extrakt dle chuti
Mátový cukr:
čerstvá máta hrst
cukr krupice3 lžíce
Postup přípravy:

Vychytaný recept mojí mamky na meruňkové knedlíky je už stálicí v naší rodinné kuchařce. My je tentokrát ještě vylepšili o lahodný tvaroh a mátový cukr, který dodá knedlíkům novou zajímavou chuť.

1. Uvařené brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a necháme zcela vychladnout.

2. Promícháme s tvarohem, žloutky a máslem. V hrnci přivedeme vodu k varu, mírně ji osolíme, osladíme zhruba lžící cukru (můžeme přidat i trochu Grand Marnier).

3. Zapracujeme hrubou mouku, vytvoříme váleček a rozdělíme ho na cca 12 dílů (podle velikosti a počtu meruněk). Pokud nám těsto hodně lepí, přidáme ještě trochu mouky. Kolečka těsta pomoučenou rukou trochu zploštíme a vypeckované meruňky dobře zabalíme.

4. Knedlíky vkládáme do vařící vody, lehce nadzvedneme ode dna a poté, co po několika minutách vyplavou, vaříme je ještě 2 - 3 minuty.

5. Tvaroh si v misce smícháme s jogurtem, moučkovým cukrem, Grand Marnier a několika kapkami vanilkového extraktu.

6. Servírujeme s našlehaným tvarohovým krémem a posypeme cukrem umixovaným s mátou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno