Pažitka
Název:

Míchaná vejce s pažitkou a grilovanou jarní cibulkou


Míchaná vejce s pažitkou a grilovanou jarní cibulkou


Ingredience:
Ingredience:
domácí vejce3 ks
přepuštěné máslo2 lžíce
nasekaná pažitka1 velká hrst
jarní cibulka4 ks
hrubozrnná mořská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Míchaná vejce - pro někoho úplně obyčejné jídlo. Pokud si je ale připravíte podle mého receptu, použijete domácí vejce a ugrilujete si k nim jarní cibulku, povznesete toto jídlo do úplně jiných rozměrů.

Jarní cibulky omyjte a naskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Cibulky potřete přepuštěným máslem a posypte mořskou solí. Takto připravené cibulky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 8-10 minut. Na pánvi rozehřejte lžíci másla, přidejte nasekanou pažitku a nechte ji cca na 2 minutky obalit v másle. Do pánve rozklepněte 3 celá vejce. Vařečkou míchejte pouze bílky a žloutky nechte prozatím vcelku. Jakmile se bílky srazí, odstavte pánev z plotny a teprve v tuto chvíli zamíchejte žloutky dohromady s bílky. Jen tak zůstanou vejce krásně vláčná a "tekutá". Dochutíme solí a servírujeme s grilovanými cibulkami a žitným chlebem. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno