Pažitka
Název:

Mini lasagne z muffinové formy


Mini lasagne z muffinové formy


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka300 g
vajíčka2 ks
voda2 skořápky
Sugo (rajčatová omáčka):
rajčatový protlak200 ml
malá cibulka1 ks
třtinový cukr2 lžičky
oregano dle chuti
červená paprika nakrájená na malé kousky dle potřeby
Muffinové lasagne:
těsto
rajčatové sugo
ricotta1 balení
mozzarella dle potřeby
Postup přípravy:

Někdy je potřeba děti trochu pobavit! Klasické lasagne by pro ně mohly být poněkud nudné, takže nejlepší bude je trochu ozvláštnit. Na internetu jsem našla podobný recept, který mě okamžitě inspiroval k tomu dětem naservírovat tyhle košíčky. Navíc vyvalování těsta na základ bude pro děti úžasná zábava, zatím co si můžete popovídat o tom, jak se vlastně domácí těstoviny vyrábí a v čem sou lepší než ty co koupíte v obchodě. Hurá do toho!

Těsto:  

  1. Všechny suroviny – ideálně v robotu smíchejte dohromady. Těsto musí být kompaktní úplně nelepivé. Přikryjte utěrkou a nechte asi 15 minut odpočinout.
  2. Po chvilce sundejte utěrku a začněte válet těsto. Můžete válet pomocí válečku nebo použít strojek na těstoviny. S ním bude všechno rychlejší.
  3. Proužky stačí tak silné aby se pohodlně daly křížem vyložit formičky na muffiny (viz. obrázek). Ty si ale nezapomeňte předem trochu pomazat olivovým olejem.

Sugo:   

  1. Vyberte si vyšší rendlíček a rozehřejte v něm olivový olej. Pak na něm trochu opečte cibulku. Jakmile zpění a změkne, zalijte ji rajčatovým protlakem.
  2. Nechte chvíli probublat a přidejte třtinový cukr, oregano a na malé kousky nakrájenou papriku.
  3. Ještě nechte proubublat pár minut, směs trochu zhoustne a chutě se propojí.

Muffinové lasagne:

  1. Teď už jen vše poskládat dohromady. Nejdříve si vymažte muffinkové formy olivovým olejem a vyložte čerstvým těstem.
  2. Rozpalte troubu na vysokou teplotu ( 200 stupňů nebo na program gratinované pokrmy)
  3. Do každého “muffinkového hnízdečka” dejte lžíci nebo dvě rajčatového suga.
  4. Na rajčatové sugo dejte ricottu.
  5. Pak zase lžíci račatové omáčky, kterou posypete natrhanou mozzarellou.
  6. A šup do trouby thruba na 10 minut, ale hlídejte, okraje těsta můžou být hnědé, ale rozhodně ne spálené 
  7. Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Petra a Linda Novotné

    zavřít okno