Pažitka
Název:

Mini pizzy se Šmakounem a hlívou ústřičnou


Mini pizzy se Šmakounem a hlívou ústřičnou


Ingredience:
Směs:
České Ghíčko Bio dle potřeby
cuketa100 g
cibule1 ks
bílá cibule1/2 ks
Šmakoun s hlívou ústřičnou100 g
sušená směs hub (nebo čerstvé)4 hrsti
mletý kmín dle chuti
sůl dle chuti
mletý pepř čtyř barev dle chuti
sojová omáčka Kikkoman dle chuti
vooda dle potřeby
Pizza těsto:
hladká špaldová mouka150 g
hladká celozrnná špaldová mouka100 g
horká voda140 ml
České Ghíčko Bio50 g
himalájská sůl1 lžička
Postup přípravy:

Jak jsem řekla se Šmakounem s hlívou ústřičnou jsem neskončila a pokračuji dál. 
Nevymýšlela jsem žádné nové těsto, to na tortilly mě zcela vyhovuje a tak jsem si z nich vyzkoušela i pizzy. A jelikož ani směs z předchozího receptu na tortilly nehodlám nijak měnit, rozhodla jsem se tyto dvě super chutě spojit a mini pizzy nemají chybu. Tatínek byl nadšený a já si pizzy budu muset nejspíš brzy zopakovat, ale vůbec mi to nevadí. Pizzy byly prostě skvělé.

Příprava pizza těsta je velmi snadná. Do mísy si prosejeme jednotlivé druhy mouky, přidáme povolené Ghí, sůl a horkou vodu. Vypracujeme těsto, které překryjeme, než s ním budeme dále pracovat.

Připravíme si náplň z houbiček a šmakouna. Já bohužel neměla čerstvé houbičky a tak jsem použila sušenou směs hub, kterou jsem ráno namočila na 1 hodinu do vody.
Namočenou směs hub přecedíme a necháme vykapat. Mezitím si najemno nastrouháme vydlabanou očištěnou cuketu a šmakouna s hlívou ústřičnou. Pokrájíme si cibule a pustíme se do samotné přípravy.
Na pánvi si necháme povolit Ghí a následně přidáme pokrájenou cibulku, kterou lehce prohřejeme, do pánve dále přidáme nastrouhanou cuketu, šmakouna, zamícháme, přidáme sůl, kmín, sojovou omáčku, pepř a mícháme, dokud nejsou houby měkké. Já nepodlévala vodou, ale pokud by se vám směs chytala na pánev, lehce ji podlijte, ale jen nepatrně.

Když máme směs připravenou, pustíme se do přípravy pizzy. Vezmeme těsto, v dlaních vytvarujeme placku, kterou položíme na plech s pečicím papírem. Pizzy děláme vyšší, minimálně 1cm vysoké, prsty vytvarujeme uprostřed jamku a těsto tlačíme ze středu k okrajům, tím je i vytvarujeme. Vzniklou jamku vyplníme houbovou směsí a Šmakouna, nešetříme, uděláme pěknou čepici. 
Okraje pizzy potřeme rozehřátým Ghí, vložíme do předehřáté trouby. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180°C přibližně 20-30 minut.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno