Pažitka
Název:

Minutkové Bolognese se semolinovými penne


Minutkové Bolognese se semolinovými penne


Ingredience:
hovězí zadní nebo pravá svíčková150 g
semolinové těstoviny125 g
rajčatový protlak150 ml
extra panenský olivový olej trochu
šalotka1 ks
česnek1 stroužek
sůl špetka
pepř špetka
bazalka nebo oregano hrstka
parmazán pár hoblinek
Ingredience:
Postup přípravy:

Semolinové těstoviny jsou vhodnější v dietě kvůli nižšímu glykemickému indexu.

Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na olivovém oleji orestujeme do zlatova na drobno nakrájenou šalotku, přidáme namleté hovězí maso, osolíme, opepříme, přidáme bylinky, prolisovaný stroužek česneku. Maso opékáme tak dlouho, dokud neuvidíme, že se na něm tvoří hnědá kůrčička. Poté přidáme rajčatový protlak a vaříme na mírném plameni, dokud maso není měkké. V pánvi smícháme omáčku s těstovinami, nandáme na talíř, přidáme pár hoblin parmazánu a můžeme servírovat.

Energické hodnoty:

Sacharidy 90 g
Bílkoviny 40 g
Tuky 18 g
Energie 700 kcal

Pokud máte chuť na Itálii a jste ochotni přimhouřit oko nad tím, že se nejedná o klasickou čtyř hodinou bolognese se vším všudy, tak věřte, že si určitě pochutnáte a to za méně než 25 minut.  Opět se jedná o jídlo, které volím o víkendu jako oběd po tréninku v posilovně a tělo je mi za to velmi vděčné.

Tipy: Semolinové těstoviny jsou vhodnější při dietě kvůli nižšímu glykemickému indexu. Lidé s alergií na lepek by se jim ale měli určitě vyhnout. Pokud jste v období redukční diety, opět zvolte menší porci (asi 50 g) těstovin a libové bílé maso. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Robert Maška

    zavřít okno