Pažitka
Název:

Míša řezy


Míša řezy


Ingredience:
Těsto:
vejce6 ks
moučkový cukr6 lžic
olej2 lžíce
polohrubá mouka6 lžic
prášek do pečiva1/2 lžička
kakaový prášek3 lžíce
Krém:
máslo250 g
měkký tvaroh500 g
moučkový cukr150 g
Poleva:
smetana ke šlehání250 ml
hořké kakao2 lžíce
jemně nastrouhaná hořká čokoláda150 g
Postup přípravy:

Máte rádi míša řezy? Zkuste si je upéct podle tohoto receptu. Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout. Pak se můžete těšit z vynikajícího dezertu.

Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a ušlehaný tuhý sníh.  Vytvořené těsto pečeme v předehřáté troubě asi 10 min. při 180°C na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu. Po upečení piškot necháme vychladnout.

Než piškot vychladne, umícháme jemný krém z tvarohu, másla a cukru. Vychladlý piškotový plát potřeme krémem a necháme v chladu zatuhnout.

Připravíme si polevu:
Do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout.

Zase můžete dát vychladit nebo vyčkejte, až čokoládová poleva ztuhne a dezert, tak drží svůj tvar.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno