Pažitka
Název:

Mléčná rýže s mangem


Mléčná rýže s mangem


Ingredience:
Ingredience:
uvařená lepkavá rýže350 g
kokosové mléko400 ml
palmový cukr30 g
celá skořice1 ks
vanilkový lusk1 ks
mango Dione250 g
Na ozdobu:
strouhaný kokos dle chuti
černý sezam dle chuti
čerstvá máta dle chuti
Postup přípravy:

Lahodná a sytá varianta snídaně, ale třeba i dopolední či odpolední svačiny. Mléčnou rýži s mangem si klidně můžete připravit den předem například do práce, do školy nebo na cesty.

1. Lepkavou rýži (např. Arborio) si uvaříme podle návodu na obalu. V hrnci si zahřejeme kokosové mléko s cukrem, skořicí a vanilkovým luskem a chvíli zahříváme. Když se nám cukr rozpustí, přidáme rýži a vaříme do zhoustnutí (6 - 9 minut).

2. Mezitím si na pánvi zlehka zahřejeme mango Dione, které se nám díky tomu krásně rozvoní. 

3. Uvařenou mléčnou kaši necháme vychladnout a podáváme ji ozdobenou mangem, kokosem, sezamem a čerstvou mátou. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno