Ingredience: | |
uvařená lepkavá rýže | 350 g |
kokosové mléko | 400 ml |
palmový cukr | 30 g |
celá skořice | 1 ks |
vanilkový lusk | 1 ks |
mango Dione | 250 g |
Na ozdobu: | |
strouhaný kokos | dle chuti |
černý sezam | dle chuti |
čerstvá máta | dle chuti |
Lahodná a sytá varianta snídaně, ale třeba i dopolední či odpolední svačiny. Mléčnou rýži s mangem si klidně můžete připravit den předem například do práce, do školy nebo na cesty.
1. Lepkavou rýži (např. Arborio) si uvaříme podle návodu na obalu. V hrnci si zahřejeme kokosové mléko s cukrem, skořicí a vanilkovým luskem a chvíli zahříváme. Když se nám cukr rozpustí, přidáme rýži a vaříme do zhoustnutí (6 - 9 minut).
2. Mezitím si na pánvi zlehka zahřejeme mango Dione, které se nám díky tomu krásně rozvoní.
3. Uvařenou mléčnou kaši necháme vychladnout a podáváme ji ozdobenou mangem, kokosem, sezamem a čerstvou mátou.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ