Pažitka
Název:

Mrkváč


Mrkváč


Ingredience:
Ingredience (forma 17 cm):
velké vejce2 ks
rozpuštěné máslo40 g
řepkový olej40 g
rozemletá sušená moruše50 g
mletá skořice1 - 2 lžičky
velká mrkev nastrouhaná najemno1 ks
špaldová mouka (celozrnná)90 g
prášek do pečiva1/2 balíčku
sekané vlašské ořechy hrst
sýr Goldessa Balance (Lidl)300 g
javorový sirup dle chuti
Postup přípravy:

Dnes vám nesu tip na super svačinku nebo snídani, ale klidně i zákusek po dobrém nedělním obědě.

Vejce vyšleháme spolu s olejem, rozpuštěným zchladlým máslem, skořicí a moruší.

Do směsi pak ručně zapracujeme mouku prosátou s práškem do pečiva, mrkev a nakonec i ořechy. 

Naplníme formu vystlanou pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut.

Po vychladnutí zdobíme krémem. Já použila čerstvý sýr Goldessa Balance s kapkou javorového sirupu, ale výborný je i s tvarohem či ricottou. 

Ideální je dobře vychlazený.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno