Pažitka
Název:

Mrkvový dort z ovesných vloček


Mrkvový dort z ovesných vloček


Ingredience:
Ingredience:
nastrouhaná mrkev250-300 g
ovesné vločky mleté6 pol. lžic
vejce3 ks
prášek do pečiva1 lžička
soda1 špetka
třtinový cukr Muscovado1 pol. lžíce
skořice1 lžíce
rozinky1 hrst
mandlová trest2 kapky
bílý jogurt1 ks
Postup přípravy:
Včera jsem vyzkoušela mrkvový dort trochu jinak. Že jsem na něm závislá už jste si mohli všimnout, protože ho dělám opravdu často, nejčastěji v podobě muffin. Tentokrát jsem zvolila recept bez mouky, kterou jsem nahradila mletými vločkami a myslím, že se opět povedl.
1. Do mísy nasypeme suché suroviny: mrkev, vločky, skořici, prášek do pečiva a sodu a rozinky.
2. Oddělíme si bílky od žloutků a z bílků vyšleháme sníh
    (přídávám špetku soli, jde to pak lépe vyšlehat).
3. Zvlášť pak vyšleháme žloutky s cukrem a mandlovou trestí
4. Následně všechny tři obsahy misek scmíháme a směs dáme do formy
    (plech na muffiny, cupcake košíčky, nebo forma na srnčí hřbet... co vám vyhovuje)
5. Pečeme na 170 stupňů cca 35 minut.
6. Dortík necháme vychladnout a podádáme s bílým jogurtem.
 

Bon appetit!
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno