Pažitka
Název:

Mrkvový koláč s rozinkami, zakysanou smetanou a ořechy


Mrkvový koláč s rozinkami, zakysanou smetanou a ořechy


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka2 hrnky
jedlá soda1/2 lžičky
vejce2 ks
spařené rozinky50 g
nastrouhaná velká mrkev3 ks
mletá skořice1 lžička
máslo2 lžíce
olej1 lžíce
mléko100 ml
med3 lžíce
zakysaná smetana1 kelímek
nasekané vlašské ořechy2 hrsti
Postup přípravy:

Nějak se mi doma sešlo větší množství mrkve. Upotřebila jsem ji jak při vaření tak jsem se rozhodla využít ji i u pečení. Tato podoba mrkvového koláče se u nás velmi osvědčila. Měřítkem byl i náš největší vybíravec, který si s chutí přidával další kousek, a vůbec mu nevadilo, že je koláč z mrkve a posypaný ořechy.

Nejprve si dáme do misky hrozinky a přelijeme je vařící vodou, necháme chvíli odstát. V jiné míse smícháme povolené máslo, olej, med a vejce. Promícháme metličkou. Poté přidáme najemno nastrouhanou mrkev. V další míse si promícháme mouku, sodu, skořici. Sypkou směs pak přidáváme do směsi s mrkví a přiléváme mléko. Nakonec vmícháme scezené hrozinky. Vzniklé těsto vlijeme do připravené koláčové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Koláč necháme vychladnout a natřeme jej zakysanou smetanou a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno