Pažitka
Název:

Nakládaná vejce


Nakládaná vejce


Ingredience:
Ingredience:
vejce natvrdo8 - 10 ks
chilli papričky dle chuti
cibule dle chuti
Nálev:
voda1 l
ocet (jablečný, vinný, kvasný)300 ml
cukr87,5 g
sůl37,5 g
sachariny6 g
hořčičná semínka1 lžíce
bobkový list2 ks
pepř5 kuliček
nové koření3 kuličk
Postup přípravy:

Přátelé, pokud máte ještě kupu vajíček a už vás nenapadá, jak jinak je využít, zkuste je naložit do nálevu podobně jako utopence. Koření, bylinkách, papričkám, zelenině ... se meze nekladou. Já používám svoje oblíbené koření Nakládaný sýr z mojí prodejny A-Z koření. A zkuste taky experimentovat s různými ovocnými octy, nenakládejte jen s notoricky známými kvasnými

Nejprve svařte z uvedených ingrediencí lák. Vejce oloupejte a propíchejte na několika místech vidličkou. Cibuli nakrájejte na měsíčky, chilli papričku můžete nakrájet na proužky nebo nechat vcelku. Vejce naskládejte do vhodné uzavíratelné sklenice a proložte cibulí, papričkou a bobkovým listem z nálevu. Celé zalijte ještě horkým nálevem včetně koření. Nechte vychladnout, pak uzavřete a vložte do lednice. Nechte alespoň 5 dní uležet.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno