Ingredience: | |
červená quinoa | 70 g |
menší brokolice | 1 ks |
květák | 3 růžičky |
mrkev | 1 ks |
vejce | 5 ks |
gouda | 20 dkg |
máslo | oříšek |
Znáte quinou? Pokud jste neměli tu čest, je nejlepší příležitost začít. Jedná se jednu z nejstarších obilovin pocházející snad z Jižní Ameriky, kde byla pro domorodce považována za denní chléb. Překvapí vás též svou velmi jemnou a lahodnou chutí.
Quinou propláchneme a uvaříme v dvojnásobném množství vody. Zeleninu očistíme, oloupeme mrkev a nakrájíme vše na malé kostičky a uvaříme do poloměkka. Ušleháme sníh ze 3 bílků,žloutky si dáme stranou. Nastrouháme si goudu na jemném struhadle a smícháme se zbylými žloutky a 2 celými vejci. Zapékací misku si vymažeme oříškem másla, přidáme vychladlou quinou, zeleninu, vmícháme bílky a celé zalijeme rozšlehanými vejci s goudou. Troubu si předehřejeme na 180° a pečeme dozlatova.
Podrobné info: