Pažitka
Název:

Nejjednodušší domácí chléb


Nejjednodušší domácí chléb


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka (1/3 hladké žitné, 1/3 grahamové a 1/3 hladké pšeničné)400 g
sůl1 lžička
kmín1 lžička
sušené droždí1 balení (7g)
voda400 ml
lněné semínko dle chuti
Postup přípravy:

Ne, nebaví mě kupovat chléb v obchodě. Bohužel kvásek mi umřel a do obchodu se mi nechtělo, tak jsem opět oprášila zástěru a pustila se do jednoduchého domácího chleba, který zvládne opravdu každý. A jakmile jej ochutnáte, zjistíte, že není nad domácí chléb. A podotýkám, že domácí chléb není ani náročný na přípravu, ani dražší, než kupovaný. Tak pojďte si i vy upéct tento snadný chléb.

Ze všech surovin kromě lněného semínka (to vmícháme později) vypracujte těsto, které nechejte 6 hodin pod utěrkou kynout. Poté těsto vyklopte na pomoučený vál, přidejte lněné semínko, propracujte a nechte 30 minut odpočívat. Následně z těsta vytvarujte bochánek a přendejte do olejem vymazané formy na chléb. Zapněte troubu na 200°C. Jakmile je trouba nahřátá, chléb nařízněte a dejte péci. Pečte zhruba 30 - 40 minut, podle trouby.

A rázem máte chutný a jednoduchý chléb. Cena chleba zhruba 15 Kč, za ty peníze si koupíte v obchodu maximálně tak rozpékanou bagetu ze zmrazeného polotovaru. Nestojí za to se naučit péci chleba doma? Sami vidíte, že kromě času potřebného ke kynutí, strávíte přípravou chleba zhruba 3 minuty?

TIP: Těsto si udělejte buď ráno před odchodem do práce a upečte si k večeři čerstvý chléb, nebo si těsto udělejte večer a chléb upečte ráno ke snídani.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno