Pažitka
Název:

Nepečený zázvorový cheesecake


Nepečený zázvorový cheesecake


Ingredience:
Ingredience:
karamelové sušenky Lotus150 g
rozpuštěné máslo50 g
mascarpone200 g
krémový sýr Philadelphia250 g
smetana ke šlehání250 ml
pudrový cukr130 g
citron - šťáva z něj1/2 ks
citron - kůra z něj1/2 ks
zázvorový sirup Kitl50 ml
Postup přípravy:

Receptů na cheesecake najdete na internetu nespočet. Já jsem ale vyzkoušela nové netradiční spojení chutí. Zázvorová příchuť dodá jemnému krému zajímavý šmrnc a v kombinaci s karamelovými sušenkami mu jen tak někdo neodolá.

1. V mixéru si rozmixujeme sušenky na prach a smícháme s rozpuštěným máslem. 

2. Formu na dort (průměr 18 - 20 cm) si vyložíme pečícím papírem (dno) a dno pokryjeme vzniklou směsí. Směs dobře upěchujeme a dáme chladit do lednice.

3. Mezitím si připravíme krém. V robotu ušleháme mascarpone, krémový sýr a smetanu ke šlehání. Když nám smetana začne houstnout, přidáme přesátý cukr, šťávu a kůru z citronu a zázvorový sirup. Vše ještě chvíli šleháme.

4. Nakonec dáme krém do dortové formy a necháme vychladit do druhého dne.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno