Pažitka
Název:

Opilé višně


Opilé višně


Ingredience:
Ingredience:
vypeckované višně1 kg
cukr1/2 kg
Grand Marnier200 ml
vanilkový extrakt pár kapek
Postup přípravy:

Nejen, že těmito višněmi můžete polít vanilkovou zmrzlinu nebo je použít třeba do čokoládového dortu, ony jsou vynikající i samotné. Dejte si jen pozor na to, abyste ihned po požití necestovali autem, protože jsem množstvím Grand Marnier opravdu nešetřila.

1. Vypeckované višně prosypeme cukrem a necháme přes noc odležet.

2. Druhý den višně s cukrem cca 15 minut provaříme a znovu necháme do druhého dne odležet.

3. Třetí den slijeme šťávu a svaříme ji zhruba na polovinu (trvá to cca půl hodiny), aby byla hustá. Višně vrátíme do horké šťávy, přidáme Grand Marnier, vanilkový extrakt a horké je plníme do sklenic. Sklenice zavíčkujeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno