Ingredience: | |
vypeckované višně | 1 kg |
cukr | 1/2 kg |
Grand Marnier | 200 ml |
vanilkový extrakt | pár kapek |
Nejen, že těmito višněmi můžete polít vanilkovou zmrzlinu nebo je použít třeba do čokoládového dortu, ony jsou vynikající i samotné. Dejte si jen pozor na to, abyste ihned po požití necestovali autem, protože jsem množstvím Grand Marnier opravdu nešetřila.
1. Vypeckované višně prosypeme cukrem a necháme přes noc odležet.
2. Druhý den višně s cukrem cca 15 minut provaříme a znovu necháme do druhého dne odležet.
3. Třetí den slijeme šťávu a svaříme ji zhruba na polovinu (trvá to cca půl hodiny), aby byla hustá. Višně vrátíme do horké šťávy, přidáme Grand Marnier, vanilkový extrakt a horké je plníme do sklenic. Sklenice zavíčkujeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.
Podrobné info: