Pažitka
Název:

Ořechové koule ve skořicovo-kakaovém kabátku s lískooříškovým Šmakounem

není vhodné pro bezlméčnou a bezvaječnou dietu


Ořechové koule ve skořicovo-kakaovém kabátku s lískooříškovým Šmakounem


Ingredience:
Ingredience:
loupané mandle60 g
lískové ořechy90 g
čokoláda na vaření Vivani36 g
kousky mandlí40 g
lískooříškový Šmakoun2 lžíce
kokosový olej1 - 2 lžíce
Na obalení:
kokosový cukr2 - 3 lžíce
skořice1/2 lžičky
kakaový prášek1 lžíce
Postup přípravy:

Jelikož jsem nechtěla malému ujídat jeho kuličky, připravila jsem si své s pořádnou dávkou bílkovin. Tyto kuličky jsou silně návykové a je velký problém udržet lednici zavřenou. Jejich příprava je velmi rychlá a snadná. Jak řekl můj manžel, kdo udrží zavřenou lednici, je vítěz.

Nameleme si na prach mandle a lískové ořechy, přidáme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu na vaření, lískooříškový krém Šmakoun, kousky mandlí a kokosový olej, celou směs důkladně pomocí rukou prohněteme. Hmota se nesmí rozpadat, pokud by se rozpadala, přidejte kokosový olej. Jé důležité, aby se kuličky dobře pojily. Z důkladně propracované hmoty vytvarujeme kuličky, které klademe na tác s pečícím papírem.

Hotové kuličky obalíme ve směsi skořice, kakaového prášku a pomletého kokosového cukru. Směs na obalení si připravte dle vlastní chuti, zda více skořicovou, kakaovou. Kokosový cukr rovněž přidejte dle vlastní chuti, zamíchejte směs na obalení, ochutnejte a jen obalte. Kuličky můžete obalit vícekrát.

Možností obalení je samozřejmě více, ale tato je naprosto luxusní, můžete obalit v pistáciích, čokoládě, namletých lískových oříšcích, strouhaném kokosu, fantazii se meze nekladou.

Hotové kuličky dáme chladit do lednice alespoň na 2 hodiny.

Přeji příjemné mlsání.

Podrobné info:
Počet porcí24 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno