Název:Ořechové rohlíčky
Ingredience:
Těsto: |
hladká mouka | 400 g |
šlehačka | 1 kelímek |
tuk Omega | 1 ks |
žloutek | 1 ks |
Náplň: |
strouhané oříšky (lískové) | 400 g |
moučkový cukr | 4 vrchovaté lžíce |
vejce | 2 ks |
žloutek | 1 ks |
Postup přípravy:Dnes jsem si pro vás připravila starý rodinný recept na ořechové rohlíčky, které podle něj děláme již mnoho let. Je u nás stejně oblíbený jako medové řezy a rohlíčky můžete využít i jako vánoční cukroví.
- Do prosáté mouky nastrouhejte tuk, přidejte šlehačku a žloutek, zpracujte těsto a uložte ho do lednice.
- V druhé míse smíchejte všechny suroviny na náplň a zpracujte.
- Těsto rozdělte na 8 dílů a postupně vyvalujte kolečka o velikosti cca 25 cm, která rozdělte na 8 stejných částí. Na okraj si položte ořechovou nádivku a zamotejte rohlíček, který trochu zahněte a skládejte na plech s pečicím papírem.
- Pečete na 175 stupňů 20-30 minut, než začnou rohlíčky zlátnout.
- Ještě vlažné je obalujte v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.
Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno