Pažitka
Název:

Ořechový koláč s hruškami


Ořechový koláč s hruškami


Ingredience:
Ingredience:
ovesná mouka (či na jemno rozmixované ovesné vločky)75 g
mandlová mouka75 g
karob30 g
krupicový cukr + 1 lžíce navíc60 g
máslo150 g
vejce2 ks
hrušky2 ks
prášek do pečiva (bez fosfátů)1 lžička
sůl špetka
nasekané pekanové ořechy na posypání
Postup přípravy:

Začala jsem trošku experimentovat při pečení s alternativními moukami a ochucovadly, protože za pár let se jich objevilo strašně moc a já zjistila, že většinu z nich nejenom neumím používat, ale ani je neznám. Akorát bych potřebovala, aby šly koupit v nějakém menším množství, protože takovýho půl kila karobu budu mít doma hodně dlouho. Ne vždycky se mi to teda podaří (nedávno například polovina jedné buchty letěla do koše, protože byla zkrátka nijaká a plný plech jsme skutečně zpracovat nezvládli). Ale tenhle ořechový koláč s karobem, hruškami a křupavými pekany, ten si určitě ještě zopakujeme.

Troubu předehřejte na 180°C. Prošlehejte vejce s cukrem, a když zesvětlají a nabudou na objemu, zašlehejte po částech změklé máslo. Suché ingredience smíchejte v misce a pomalu přimíchejte k vejcím. Vlijte do formy vyložené pečícím papírem, poklaďte na tenko nakrájenými hruškami, které posypte zbylou lžící cukru. Nakonec posypte pekany a pečte nějakých 40 minut (otestujte špejlí). 

Dobrou chuť!

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Šlehoferová

    zavřít okno