Pažitka
Název:

Ostružinová teff dezert


Ostružinová teff dezert


Ingredience:
Ingredience:
světlé zrno Teff od Adveni30 g
hruška1 ks
jablko1 ks
ostružiny hrst
Postup přípravy:

Znáte zrno Teff od Adveni? Ne? No tak to jej určitě vyzkoušejte.Teff patří k nejvýživnějším plodinám na světě. Bývá považován za nutriční zázrak. Má vyvážený poměr bílkovin a sacharidů, vynikající aminokyselinový profil, vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Je jedinečným koktejlem vitaminů a minerálních látek. Teff je přirozeně bezlepkový. Má příjemnou oříškovou chuť a je lehce stravitelný. Je vhodný pro celiaky, hubnoucí, sportovce, těhotné a kojící ženy, kojence od ukončeného 6. měsíce věku, děti a mladistvé, seniory, nemocné osteoporózou, osoby trpící vysokým krevním tlakem a vysokou hladinou cholesterolu.

Zrníčka teffu nejdříve na jemném sítku propláchneme. Po té je zalijeme 3 násobným objemem vody, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a dusíme pod pokličkou 15 minut. Zrno nejprve plave. Pak si začne sedat ke dnu přibližně po 10 minutách a to je doba, kdy je zapotřebí míchat. Pozor může se připálit. Uvařený teff je měkký, má lahodnou oříškovou chuť a příjemné aroma.

Po uvaření přidáme nastrouhané jablíčko, hrušku a ostružiny.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno