Pažitka
Název:

Ovesná kaše se skořicí a jablky


Ovesná kaše se skořicí a jablky


Ingredience:
Kaše:
ovesné vločky (bezlepkové)50 g
kokosové mléko90 ml
agávový sirup1 lžička
mletý zázvor špetka
skořice dle chuti
sůl špetk
Karamelizovaná jablka:
jablko1 ks
kokosový olej1 lžička
agávový sirup1 lžíce
skořice špetka
Postup přípravy:

Start do náročného dne bude s touto snídaní příjemnější. Dodá vám energii a zasytí až do oběda. Navíc se dá připravit dopředu a je velmi snadná.

1. Ovesné vločky zalijeme 120 ml vlažné vody a necháme 10 minut nasáknout.

2. Poté nalijeme na vločky kokosové mléko, přidáme agávový sirup, zázvor, skořici a sůl. Směs vaříme 4 - 6 minut, dokud kaše nezhoustne.

3. Na pánvi rozpustíme kokosový olej. Jablko si i se slupkou nakrájíme na tenké plátky a dáme na pánev. Zlehka restujeme. Po chvilce zakápneme agávovým sirupem a posypeme skořicí. Orestujeme dozlatova.

4. Kaši přendáme do misky a ozdobíme zkaramelizovanými jablky.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno